Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home

PDFPrintE-mail

marina medojevic danNadležne državne institucije ne izlaze u susret ugroženim građanima

Centri umjesto da pomažu, siromašne upućuju u NVO. Ljudi koji nam se obrate ogorčeni su jer u centrima za socijalni rad neće ni da ih saslušaju a kamoli daju pomoć – upozoravaju u Banci hrane Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, kao ni iz centara za socijalni rad Podgorica, Nikšić, Rožaje, Bijelo Polje i Bar, nijesu odgovorili „Danu” zašto siromašne upućuju na NVO kada su oni dužni da im pomognu centri za socijalni rad u poslednje vrijeme sve više građane koji im se obrate za pomoć upućuju na Humanitarnu fondaciju „Banka hrane” koja nema ka-pacitete da pomogne svima koji zatraže pomoć, za razliku od državnih institucija koje imaju zakonsku obavezu da brinu o ugroženima.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, kao ni iz centara za socijalni rad Podgorica, Nikšić, Rožaje, Bijelo Polje i Bar, nijesu odgovorili na pitanja koja smo im poslali u srijedu, 14. juna, a kojima smo tražili da objasne na koji način pomažu siromašnima, osim socijalne pomoći koju daju a od koje se jed-na porodica ne može prehraniti. Takođe, nijesmo dobili ni objašnjenje zašto građane savjetuju da pomoć traže od nevladinih organizacija, kada su upra-vo oni nadležni da brinu o socijalnim slučajevima.

Read more...


 

PDFPrintE-mail

brankar002Podgoričanka Branka Rakočević živi u teškim uslovima

Invalidu ne daju pomoć

Podgoričanka Branka Rakočević od 2014. godine brojnim žalbama, dopisima i molbama pokušava da se izbori za socijalnu pomoć, koju joj je država ukinula prije tri godine iako je stoprocentni invalid i teško oboljela. Imala je čak četiri operacije zbog karcinoma, a dijagnostifikovana joj je i osteoporoza. Zbog problema sa di-sanjem, na aparatu za kiseonik dnevno mora provesti i do 16 sati. Rakočevićeva, kojoj je „Banka hrane” u saradnji sa „Danom” uručila paket hrane, živi u iznajmljenom stanu, u dugovima je, kaže, „do guše”, a u službama čija je nadležnost da joj pomognu nerijetko joj umjesto odgovora na zahtjeve sugerišu da napusti kancelariju i da joj se ne može pomoći.

– Od 1991. godine do 2014. primala sam socijalnu pomoć. Međutim, poslije toga su je ukinuli. Prvo su me prevarili za stan jer me je kao socijalni slučaj sledovalo rješavanje stambenog pitanja, pošto sam na rang listi imala najviše bodova. U stvari, trebalo je da zbog zdravstvenog stanja imam najviše bodova, ali su mi u Centru za socijalni rad izdavali potvrde da sam socijalnu pomoć primala svega par godina. I uprkos tome što sam imala sva rješenja od 1991. godine i priložila ih, to mi nije pomoglo.

Read more...

   

PDFPrintE-mail

dijanag001Pomoć za samohranu majku Dijanu Gojković

Kad dobije novac odmah plaća struju. Zabrinuta za budućnost trogodišnjeg sina

Samohrana majka Dijana Gojković iz Nikšića sa 98 eura materijalnog obezbjeđenja porodice teško uspijeva da preživi sa trogodišnjim sinom. Njima je neophodna pomoć svake vrste, a težak život dodatno usložnjava njeno zdravstveno stanje kao i činjenica što od primanja svakog mjeseca mora za stanarinu izdvojiti 70 eura. Banka hrane im je donirala paket sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima koji če im pomoći da makar za neko vrijeme ne brinu za hranu i higijenu. Zabrinuta sam i uplašena jer je moje zdravstveno stanje svakog dana gore. Ima perioda kada teško mogu ustati iz kreveta, a djetetu se mora posvetiti pažnja, spremiti hrana.

Sreća pa nije zahtjevno dijete i nekako smo zajednički navikli da se borimo sa nedaćama koje nas snalaze, ispričala je Dijana.

Read more...

   

PDFPrintE-mail

marinamed 2Vladine mjere štednje ugrožavaju egzistenciju stanovništva Crne Gore

Samo političar koji nema nikakav uvid u dramu preživljavanja polovine stanovništva Crne Gore, može izjaviti da nove mjere Vlade koje će dovesti do poskupljenja roba i usluga i ukidanja naknade za majke, neče značajno ugroziti standard stanovništa.

Banka hrane se svakodnevno suočava sa galopirajućim siromaštvom koje kuca na vrata svake druge porodice u Crnoj Gori. Ministar izgleda ne zna, da u jednoj prosječnoj crnogorskoj porodici živi 3.8 članova , i da je u njoj zaposlen 1,2 član. Mozda Ministar Radunovič ne zna da vjerovatno , preko 52% zaposlenih prima zaradu od oko 250 eur i da se u današnjoj Crnoj Gori polovina stanovništva nalazi ispod ili vrlo blizu linije apsolutnog siromaštva. Svako poskupljenje koje povecava troškove ovih porodica. bilo ono i na nivou od oko 10 Eur mjesečno, može vise hiljada gradjana Crne Gore da gurne ispod linije apsolutnog siromaštva iz kojeg se teško izlazi.

Mi iz Banke hrane svakodnevno gledamo majke koje nemaju novca da prehrane djecu i plate prispjele račune a posebno racune za struju , pa je 200.000 porodica dužno prosjecno 600 eur za struju. Povečanje računa za struju zbog placanja subvencija sinu i kumovima porodice Djukanovič ili zbog povevanja PDV , znači nastavak agonije 200.000 porodica u Crnoj Gori. Povečanje cijena vode, prevoza, odvoza smeča dramatično pogoršavaju standard polovine stanovništva koji žive od oko 250 eur primanja.

Read more...

   

PDFPrintE-mail

igorradulovic 2Paket Banke hrane za porodicu Igora Radulovića iz Nikšića

"Sistemska” greška ukinula socijalu

-Četvoročlana porodica Nikšićanina Igora Radulovića, koji je invalid, od maja nema nikakvih primanja, a do tada bili su korisnici materijalnog obezbje-đenja porodice koje je iznosilo 150 eura mjesečno. Radulović je 2004. godine ostao bez lijeve šake, zbog čega nije u mogućnosti da radi i privrjeđuje svojoj porodici u kojoj je dvoje maloljetne djece o koji-ma brigu vodi njegova supruga. Žive u iznajmljenoj staroj kuću u selu Šume, a objekat je maltene u fazi urušavanja. Problemi su, istakao je Radulović, nastali prije dva mjeseca kada je iz Centra za socijalni rad dobio rješenje u kom ga obavještavaju da će MOP primiti još za april, a da bi ga ubuduće imao mora nanovo dostaviti svu dokumentaciju. Pri isteku svakog rješenja o MOP-u iz Centra za socijalni rad Nikšić bi me obavijestili da treba dostaviti novu kako bih nastavio sa primanjem. To sam uvijek uredno uradio i u rješenjima bi mi pisalo da sam radno nesposoban. Međutim, u poslednjem te rečenice nema, što je rezultiralo da nam se ukine primanje, a da me pri tom niko iz Centra nije obavijestio ili upozorio da mi nedostaje neki dokument, ispričao je Radulović. U Centru su mu pojasnili, istakao je on, da mu u dokumentaciji fali papir o „radnoj nesposobnosti”, a u proteklim godinama toj ustanovi zarad produže-nja prava na MOP uvijek je dostavljao istu papirologiju. Predočeno mu je i, rekao je Radulović, da se „zakoni mijenjaju, kao i sistemi rada”, te da je trebao sam da se interesuje o tome, a pravo na MOP mo-že ostvariti nakon isteka tri mjeseca.

Read more...

   

Page 8 of 172

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteersGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu