Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home

PDFPrintE-mail

danicacedo 2Pomoć starici i njenom sinu

Žive u kuči pokrivenoj slamom , bez struje i vode u Katunskoj nahiji, Cucama. Ovo je život starice Danice i njenog sina Čeda. Oni žive u Katunskoj nahiji zvanoj Cuce , u selu Plate. Njigov život nije ni malo lak , kao što možete vidjeti na slikama jer slika govori više od riječi. Žive u kuci , ako se to uopšte moze nazvati kuča , koja je pokrivena slamom , bez struje i vode,. Nemaju kupatilo, ne posjeduju šporet ni televizor . Bez ikakve su komunukacije sa svijetim jer nemaju telefon , a ni dometa tamo nema....

Danica i Čedo se i griju na ognjište a u toj prostoriji i spavaju . Od dima i vlage , njihovo zdravstveno stanje nije najbolje. Kada padaju kiše preko kreveta stavljaju najlon jer krov koji je od slame propusta vodu. Žive kako moraju , od socijalne pomoci od 50 eura. Imaju jednu kravu. Cedo , Daničin sin je , dok je bio mlad radio kao konobar dok se hotel nije zatvorio. Morao je da se vrati na selo kod majke kako bi joj pomogao i tu je ostao do danas. Molimo sve ljude dobre volje da im pomognu oko adaptacije kuce da bi mogli sledecu zimu da docekaju u boljim uslovima.. Krov je vrlo los.Kada padne snijeg taj krov nece moci da izdrzi - srusiće se. Za njih bi svaka pomoc bila od velikog značaja , da ostatak zivota mogu provesti u nekim normalnijim uslovima. Veoma su srećni na pomoci Banka hraneu vidu hrane i higijenskih sredstava. Za njih je svaka pomoć veoma značajna. Oni nemaju, bukvalno ni da kupe hranu a kamoli da imaju telefon tako da se jedna gdja , dobre volje obavezala da će biti spona izmedju onih koji žele pomoći i porodice Miljenović.

Read more...


 

PDFPrintE-mail

kosarka001Neopisiva radost

Gest vrijedan poštovanja i javne zahvalnosti sa nadom da če poslužiti kao primjer mnogima. Na naš apel za pomoč samohranoj majki Danijeli Petrovič, u vidu pomoči za odlazak na košarkaški kamp njenom sinu , se odazvao direktor košarkaškog kampa u Kolašinu.

ZAHVALNOST BANKE HRANE CG

" Ne možete znati, koliku ste radost izazvali Vašom odlukom o gratis boravku J.P. u košarkaškom kampu u Kolašinu , volonterima Banke hrane , a tek ne možete ni zamisliti šta ovaj ljudski i humani čin predstavlja majki Danijeli i njenom sinu. HVALA OD SRCA . Volonterski tim Banke hrane Crne Gore "

Read more...

   

PDFPrintE-mail

novi logoMediji u službi pomoći porodicama

Medju mnogobrojnim porodicama kojima Banka hrane CG pomaže, izdvajaju se one koje su u velikim problemima i jedinu nadu u znaćajniju pomoć pronalaze u apelima koje Banka hrane upućuje svim medijima .To je način da sto više humanih ljudi i društveni odgovornih kompanija čuje za probleme porodica i pomogne. Kako pomoći porodicama, koje ne mogu pomoći sebi i zavise od pomoći drugih , ako mediji ne nalaze bitnim da apele objave ? Na žalost apele za pomoć selektivno objavljuju( češce NE objave nego objave )  - Portali : CDM, Antena M, Analitika, Portal.Vijesti, Kolektiv ,Fos medija. - Štampana izdanja: Dnevne novine , Vijesti, Pobjeda.

Hvala na podrsči i samim tim pomoći porodicama medijima koji su svjesni da nnjihiva objava spašava neke porodice:

Hvala : Dnevnoj novini Dan.Portalima : Volim Podgoricu, Kodex, Portalu TVGG, Portalu Crna.Gora.me, Dnevnoj novini Dan. Naravno, hvala mnogo TV Vijesti što u skladu sa mogućnostima prati naše apele za pomoć najugoženijim porodicama u CG. S vremena na vrijeme TVCG pokaže interes za neku porodicu . TV Prva, Tv Pink ovaj vid pomoći gradjanima ne ubraja u svoje prioritete poslovanja. Sugerišemo humanim ljudima i društvemo odgovornim kompanijama da prate fb stranicu Banke hrane Crne Gore kako bi imali uvid u kompletnu priću koju porodice iznesu u javnost https://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=hl i naš sajt www.bankahrane.me i pomagali porodicama koliko je to moguće

   

PDFPrintE-mail

skurta001Nasilje zbog siromaštva

Djeca koja su izolovana iz društva, ignorisana od strane drugova, trpe ogovaranje i o njima se izmišljaju razne priče koje obično nemaju lijep i istinit sadržaj, jesu žrtve socijalnog nasilja.

Psihičko nasilje podrazumijeva prijeteće poglede, grimase, neželjene komentare.

Da nasilja ove vrste ima u Crnoj Gori znamo .Ali kada upoznate djecu koja su u opisanoj situcaiju imate nevjerovatan osjećan nepravde i potrebe da ih zaštitie.

Volonteri Banke hrane su na poziv majke Škurte Vukaj posjetili njenu porodicu. Ona živi sa svojom starom majkom i tri kčerke od 144 eura, koliko iznosi nadoknada za majke sa 3 i više djece. Kristijana je djevojčica koja ovih dana zavrsava srednju školu .Ćitave školske godine nije imala potrebne udžbrnike . Ùcila je iz svesaka, iz onoga što je uspjela zapisati na časovima. Majka je upoznala osoblje škole , kako kaže , sa nemogućnosti da kupi ili iskopira knjige koje su potrebne za školu njenim kćerkama. Ipak, pomoć je izostala. Ono što više od nemaštine tišti Kristijanu ali i njenu mamu je odnos vršnjaka prema njoj. Da ,ona nema adekvatnu garderobu , nosi trenerku kratkih nogavice u hladnim danima jer joj je jedina koju je imala, duža , propala tj. raspala se od svakodnevnog nošenja i čestog pranja.Zbog toga trpi ružne komentare i prijekorne poglede vršnjaka.

Read more...

   

PDFPrintE-mail

vukotaPotrebna je pomoć porodici Vukote Martinovića iz Nikšića

Petoro živi od 60 eura

Martinovići iz Nikšića su jedna od mnogobrojnih u toj opštini kojoj je neophodna materijalna pomoć. U stanu od tridesetak kvadrata Vukota živi sa suprugom, dva maloljetna sina i ocem koji ima 85 godina. Krov nad glavom Martinovići su od Opštine, lokalnog Centra za socijalni rad i posredstvom Udruženja penzionera, dobili septembra prošle godine, a do tada, ispričao je Vukota bili su podstanari, i zakupninu su jedva uspijevali da plaćaju. Iako realativno mladi, Vukota (45) i njegova supruga Božana (33) nikada nijesu dobili priliku za posao, što je i uzrok njihovog izuzetno teškog socijalnog statusa.

– Zbog parčeta zemlje koje je supruga naslijedila od pokojne majke, materijalno obezbijeđenje porodice nam je obustavljeno prije pet mjeseci.

Tih 145 eura nam je značilo mnogo, a sada živimo od penzije moga oca koja je oko 60 eura jer se preko Udruženja penzionera zaduži za hranu, istakao je Martinović. Penzija je smanjena i zbog kredita koji je podigao prošle godine kada su se uselili u stan. Tada je na otplatu kupio šporet na drva i zamrzivač koje njegova porodica nije imala.

Read more...

   

Page 10 of 172

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteersGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu