Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home Akcije Svaka pomoć dragocjena

PDFPrintE-mail

bigovicSvaka pomoć dragocjena

Porodici Bigović, iz naselja Trudbenik nadomak Nikšića, koja zivi u teškim materijalnim prilikama, Banka hrane CG je donirala osnovne životnie namirnice i sredstava za higijenu. Sava i Milica imaju dva sina, od osam i sedam godina, i izdržavaju se od 150 eura materijalnog obezbjeđenja porodice. 

Milica je ispričala da u ovom naselju žive osam godina. – Objekti u kojima živimo prokišnjavaju iz kanalizacije u zajedničkim kupatilima, koja koristi i po nekoliko porodica, izlaze pacovi i bubašvabe. Strahujemo od zaraze. Krovovi su od lesonita, do-trajali, pa kada pada skoro da nam je ljepše napolju nego u svojim domovima. Drveni plafoni propuštaju svaku kap vode. Uz svu muku, više od dvije godine smo bez struje. Djeca uče uz šteri-ku. Živimo kao u srednjem vijeku – kaže Milica Bigović.

Struju su im isključili jer nijesu bili u mogućnosti da plaćaju račune koji su bili enormno visoki. - Nemoguće je da sa osnovnim uređajima u domaćinstvu možemo potrošiti 100 eura mjesečno. Račune kao da su napamet pravili, a ne da su računali stvarnu potrošnju, kaže Bigović. Naglašava da su obraćanja nadležnim službama za pomoć bila brojna. 

 

- Sve se završavalo samo na obećanjima. Predstavnici opštine Nikšić obišli su nas prije tri i po godine, popisali materijal neophodan za sanaciju baraka, ali se sve završilo na tome. Obećali su da će dopremiti blokove da ojačaju daščane zidove, te da će dotrajali lesonit na krovu zamijeniti limom, kao i ulazna vrata i prozore na barakama, pa opet ništa od toga, kaže Bigovićeva.

Sa 150 eura socijale i dječijeg dodatka teško da se mogu prehraniti i deset dana u mjesecu.

SVI KOJI MOGU I ZELE POMOCI U INBOXU MOGU DOBITI KONTAKT PORODICE

 

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteers



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu