YOU ARE HERE Home

PDFPrintE-mail

novi logoBanka hrane: Obrok za svu djecu iz materijano ugroženih porodica da bude besplatan

„Vijest o otvaranju đačke kuhinje u Podgorici Banka hrane je javno pozdravila. Ali, socijalna pomoć u Crnoj Gori je izuzetno niska i kreće od od 60 do 120 eura. Od tog iznosa roditelji treba da izdvoje pet ili šest eura za obrok u školi po djetetu“, kaže se u saopštenju

Obrok za svu djecu iz materijano ugroženih porodica treba da bude besplatan, nezavisno od toga da li su korisnici socijalne pomoći, ocijenjeno je iz Banke hrane.

Ta organizacija se, kako su rekli, zalaže već šest godina za uvođenje kvalitetnog obroka u školama.

„Vijest o otvaranju đačke kuhinje u Podgorici Banka hrane je javno pozdravila. Ali, socijalna pomoć u Crnoj Gori je izuzetno niska i kreće od od 60 do 120 eura. Od tog iznosa roditelji treba da izdvoje pet ili šest eura za obrok u školi po djetetu“, kaže se u saopštenju.

 

Veliki broj porodica, kako navode iz Banke hrane, ne prima socijalnu pomoć jer su potencijalni naslednici imovine (nasledstva) koje nema vrijednost ili se nalazi na područjima gdje je život neuslovan, a ne može se prodati.

„Postoje porodice koje koriste penziju koja je izuzetno niska i koja ne omogućava normalan život. Veliki broj samohranih roditelja ima rješenja o alimentaciji koju dobijaju neredovno ili je veoma niska.

Alimentacija je razlog da nemaju uslova za socijalnu pomoć“, kazali su iz Banke hrane.

Kako dodaju, porodice čiji članovi su na Zavodu za zapošljavanje nemaju mogućnost korišćenja benificija kao korisnici MOP-a.

„Smatramo da obrok za svu djecu iz materijano ugroženih porodica treba biti besplatan nezavisno od toga da li su korisnici socijalne pomoći. Zvaničan zahtjev za uvođenje besplatnog obroka smo poslali Ministrastvu prosvjete“, saopšteno je iz Banke hrane.

http://www.vijesti.me/vijesti/banka-hrane-obrok-za-svu-djecu-iz-materijano-ugrozenih-porodica-da-bude-besplatan-891368

 

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 

President Obama volunteers



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu