Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home Akcije
Saopštenja

PDFPrintE-mail

vukotaPotrebna je pomoć porodici Vukote Martinovića iz Nikšića

Petoro živi od 60 eura

Martinovići iz Nikšića su jedna od mnogobrojnih u toj opštini kojoj je neophodna materijalna pomoć. U stanu od tridesetak kvadrata Vukota živi sa suprugom, dva maloljetna sina i ocem koji ima 85 godina. Krov nad glavom Martinovići su od Opštine, lokalnog Centra za socijalni rad i posredstvom Udruženja penzionera, dobili septembra prošle godine, a do tada, ispričao je Vukota bili su podstanari, i zakupninu su jedva uspijevali da plaćaju. Iako realativno mladi, Vukota (45) i njegova supruga Božana (33) nikada nijesu dobili priliku za posao, što je i uzrok njihovog izuzetno teškog socijalnog statusa.

– Zbog parčeta zemlje koje je supruga naslijedila od pokojne majke, materijalno obezbijeđenje porodice nam je obustavljeno prije pet mjeseci.

Tih 145 eura nam je značilo mnogo, a sada živimo od penzije moga oca koja je oko 60 eura jer se preko Udruženja penzionera zaduži za hranu, istakao je Martinović. Penzija je smanjena i zbog kredita koji je podigao prošle godine kada su se uselili u stan. Tada je na otplatu kupio šporet na drva i zamrzivač koje njegova porodica nije imala.

Read more...

 

PDFPrintE-mail

velizar001Starcu Velizaru Daniloviću treba pomoć

Pismo Velizarove kčerke

" Molim Vas za pomoć. U priloženom materijalu ( fotografije i dokumenta ) možete vidjeti u kakvom stanju moj otac živi. Narušenog je zdravlja i na rubu siromaštva , bez ikakve pomoći i mogućnosti za život.

Živi sam, u jako lošim uslovima , bez vode , kupatila.Kuća u kojo živi prokišnjava. On je u jako lošem zdravstvenom stanju a nema prihoda da sebi priušti potrebnu njegu. Potrebnu pomoć nema .Jedino ja , kao njegova ćerka ga povremeno obilazim, da mu spremim kuću i ponesem šta imam , ali nisam u finansijskoj mogućnosti da ga pomažem zbog svoje dvoje djece koju izdržavam . Primam platu od 250€. Ovo stanje traje već 10 godina i postalo je neizdržljivo.

Jednom u mjesec dana mom ocu dođu kumovi da mu donese nešto hrane, ljekove i da ga obiđu kad ja nisam u mogućnosti.Komšije odvoje koliko mogu da pomognu , kilogram sira,litar varenike- ne mogu više , nemaština je...Upravo to čine jer se sjećaju dana kada je moj otac svima pomagao . Neke ljekove kao što su inhalatori, koji ga održavaju u životu nismo u mogućnosti da priuštimo. Vekizar nije dobrog zdravstvenog stanja i uskoro treba da ide na operaciju žuči, koju mi nismo u mogućnosti da isfinansiramo. Dug za struju je veliki .On nije u mogućnosti da ga plati a ni ja da pomognem. Jedina naknada koju prima je staračka i u iznosu od 62,00€ mjesečno.Prije 2 godine mu je ukinuta socijalna pomoć koja je iznosila 85 eura. Ja nisam u stanju da mu pomognem koliko je potrebno, teško mi pada ovo što molim za pomoć ali izlaza nemam. Zahvaljujem se Banki hrane CG na donaciji hrane i higijenskih sredstava koju je moj otac dobio. Zahvaljujem se , takodje i gdinu Duško Simonoviću koji mu je više puta pomogao.

Read more...

 
 

PDFPrintE-mail

aneta001Paket Banke hrane uručen porodici Anete Krasnići iz Nikšića

Žive bez primanja u stanu bez namještaja

Kako nikada nismo imali ništa svoje, tako smo u ovaj stan ušli samo sa garderobom. Od namještaja nemamo ništa, osim dva stara kreveta gdje svi spavamo, kazala je Aneta Krasnići

Samohrana Aneta Krasnići iz Nikšića sa šestoro maloljetne djece nekoliko poslednjih mjeseci nema novca ni za osnovne potrebe. Kako je ispričala , materijano obezbijeđenje porodice joj je ukinuto jer nije znala da za to primanje mora obnoviti dokumentaciju. Djecu, od kojih najstarije ima sedamnaest, a najmlađe tri godine, prehranjuje tako što moli druge ljude da joj udijele pomoć. 

– Do prije neoliko mjeseci primali smo oko 130 eura socijalne pomoći, ali mi je to obustavljeno jer nisam obnovila dokumentaciju i sada nikako da rije-šim taj problem. U nevolji sam, treba nam hrana, a nisam u mogućnosti da je obezbijedim. Pomažu komšije i ja molim ljude da nam pomognu, kazala je ona.

Suprug ju je napustio, a Aneta očekuje rođenje sedmog djeteta, što će dodatno otežati ionako veoma tešku njihovu situaciju. 

Read more...

 
 

PDFPrintE-mail

franja001Žrtve privatizacije

Dvočlana porodica Franje Belačića je klasičan prijer stradanja i žrtve loših privatizacija u Crnoj Gori.

Ma koliko bio vrijedan, kada je privatizovano preduzeće u kojerm je radio Franjo je ostao bez sredstava za život, a njegova porodica bez egzistencije. Naročito mu je teško naći drugi posao kada su pedesete već odavno za njim.

Davne 1979.god Franjo je došao u Boku kao vojnik iz Slavonije. Upoznao je svoju suprugu Ljiljanu, Bijeljanku, djevojački Zorić. Riješio je da ostane i zasnuje porodicu u Herceg Novom. Zaposlio se 1980.g. u Mješovito , trgovinskom gigantu

Nakon Mješovitog, radio je u PKB kao vozač od 1986.g, koje je privatizovano u Pantomarket. 2014 je dobio otkaz. Naime proglašen je stečaj PKB-a i svi radnici su poslati na biro rada. Sa otpremninom od 4270 eura živjeli su dvije godine. Kako je rođen 1960.god, tada je imao 54 godine i do posla nije mogao doći. Kao i više hiljada radnika u Crnoj Gori imao je sudbinu korisnika prihoda od 77eura sa Biroa rada, jer je bio nedovoljno mlad da nađe posao i nedovoljno star da ode u penziju. Bilo mu je obećano da će moći ići u penziju sa 30 godina staža, ali tako nije bilo.Nije se predavao. Zaposlio se u Komunalnom preduzeću i čistoći.i sezonskim poslovima stekao još 5 godina radnog staža. No, u penziju još nije pošao. Koliko su nam sadašnja vremena nesigurna, pokazuje i drugi dio priče o porodici Belačić.

Read more...

 
 

PDFPrintE-mail

pizza001Donacija Prvom udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju-Podgorica

273 komada smrznutih pizza (salama, mocarela) je otišlo u prave ruke.

Zadovoljstvo je naše

 
 

Page 10 of 145

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteers



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu